Nevenka Kodela

Nevenka Kodela

certificirana zeliščarka

Nevenka prav po zaslugi staršev živi in diha v sožitju z naravo že od mladih nog. Prenekatero uro je z babico in mamo preživela v domačem vrtu med zelenjavo, zelišči in dišavnicami. Veliko se je naučila prav od njiju, tako o pridelavi kot o predelavi in uporabi predvsem zdravilnih zelišč, saj je njena mama spretno povezovala svoje znanje uradne medicine z vedenjem o učinkovitih zdravilnih zeliščih. Za nekaj dolgih let je sicer ta njena ljubezen do zelišč prepustila prvo mesto sprva študiju, kasneje družinskim obveznostim in službi, nekako pred dobrimi 10 leti pa je spet nastopil čas, ko je lahko ponovno posvetila več časa ukvarjanju z zelišči in dišavnicami. Udeleževala se je številnih predavanj in delavnic (pri mag. Kukmanu, pri ge. Mariji Jamnik, ge. Miši Pušenjak…), kmalu pa je spoznala, da ji samo znanje o zeliščih ne zadostuje. Zaradi zdravstvenih težav je začela raziskovati tudi v bolj “kozmetično” smer. Kako si izdelati najbolj primerno mazilo pa milo in še kaj. In naletela na aromaterapijo, ki odlično dopolnjuje poslanstvo zeliščnih mazil in mil. Ponovno je sledilo kar nekaj let udeleževanja predavanj in delavnic (pri ge. Ani Ličina, predvsem pa pri ge. Melani Kovač v okviru Aromadelavnic), kjer je našla odgovore in rešitve na marsikatero vprašanje.

Aktivno je delovala tudi v neformalni skupini ljubiteljev in poznavalcev zdravilnih zelišč, ki so se kar nekaj let zbirali okoli ge. Marije Jamnik.

Leta 2013 se je odločila, da vse to znanje, pridobljeno iz različnih virov, nekako sistematizira, dopolni in tudi uradno potrdi. Tako se je vpisala v uradno izobraževanje za zeliščarja, uspešno zaključila izobraževanje in si pridobila v okviru Nacionalne poklicne kvalifikacije certifikat, da je usposobljena za zeliščarko.

Še vedno nadaljuje z lastnim izobraževanjem, udeležuje se predavanj in delavnic, prebira literaturo, tudi nemško in angleško, hkrati pa deli svoje znanje tudi z drugimi.

Aromainštitut
Inštitut za izobraževanje, razvoj in promocijo aromaterapije
Maroltova 2
1000 Ljubljana
Slovenia

T: 040 384 365 (ob delavnikih 9-17h)
E: institut@aromainstitut.si
E: prijave@aromainstitut.si
www.aromainstitut.si

Obvestila o AROMAdogodkih

Aromainštitut na Facebooku