Maja Kržišnik

Maja Kržišnik

dipl. m. s., vodja in organizator projekta "Aromaterapija v zdravstveni negi"
http://aromainstitut.si/aromaterapija-v-zdravstveni-negi/

majakrza@gmail.com

Vrtnica- ženska, kraljica med cvetovi. Vsaka ženska ljubi omamne vonjave. Vonj  nas nasmejane, nas zadovolji.

Prav to me navdihuje, aroma , kot podporna terapija pri spremembah v psihološkem, fizičnem odnosu do človeka. Nikoli v življenju nisem izbirala kje  bom zaposlena, prepustila sem se toku življenja. Sedaj po sedemnajstih letih izkušenj v zdravstveni negi spoznavam, da sem spoznala človeka, od rojstva do smrti.

Svojo poklicno pot sem pričela na področju ginekologije. Kako pomembna je psihološka podpora se zavedaš, ko vstopiš v svet z prečudovitimi ženskami, ki je lahko delček zgodb vsaka od nas. Zgodbe, ki nimajo konca, tragični momenti potrebnih pomoči.  V tem trenutku nisi le  neka oseba z ustrezno izobrazbo, si njihova najboljša prijateljica,  podpornica, učiteljica, svetovalka. Prav to me je navdihovalo tudi , da sem nadaljevala študij na Zdravstveni fakulteti. Navdih za diplomsko delo  z naslovom “Nosečnost in mladostništvo”, so zgodbe mojih pacientk. Raziskovala  sem psihološke značilnosti in psihosocialne pomoči. Aromaterapija predstavlja ključni pomen pri obravnavi, podpori pri čustvenih težavah katere se spopadajo s tem.

Trenutno  sem zaposlena in nadgrajujem svoje znanje  na področju geriatrije, kjer me zanimajo predvsem miselni procesi , ki se spreminjajo s staranjem. Spremembe v obliki vedenja, zaznavanja, motenj spomina v sklopu demence Alzheimerjeve bolezni, možganskih bolezni. Predvsem  ne farmakološki pristop, psihosocialni ukrepi kot je prilagoditev okolja, primerna komunikacija in aromaterapija.

Aromainštitut
Inštitut za izobraževanje, razvoj in promocijo aromaterapije
Maroltova 2
1000 Ljubljana
Slovenia

T: 040 384 365 (ob delavnikih 9-17h)
E: institut@aromainstitut.si
E: prijave@aromainstitut.si
www.aromainstitut.si

Obvestila o AROMAdogodkih

Aromainštitut na Facebooku