Drena Drenić

Drena Drenić

mag. farm.
https://www.linkedin.com/in/drenadrenic?trk=nav_responsive_tab_profile

 

Drena Drenić je farmacevtka, ki se ukvarja z integrativnim mešanjem (“integrative compounding pharmacist”). Posvetila se je področju integrativne in komplementarne medicine, saj je prepričana, da je človeško telo veliko močnejše kot si sploh lahko predstavljamo ter da moramo samo odkriti način, kako prebuditi njegov celoten potencial! Vedno se je smatrala za avantgardno farmacevtko, za nekoga, ki se ne more zavzemati za misijo in vizijo velikih farmacevtskih podjetij. Kot poznavalka meni, da večina zdravil dela več škode kot koristi in da so tablete samo materialna oblika obljubljenega upanja.

V skladu z njenim temeljnim prepričanjem je deset let raziskovala tako tradicionalne kot alternativne metode vključno z ajurvedsko medicino in tradicionalno kitajsko medicino, da je še nadalje poglobila svoje znanje kurativne, preventivne in integrativne medicine. Prakticira in raziskuje nove metode zdravljenja in je goreča zagovornica inovativnih metod ovrednotenja kot način, da integrira kvantno zavest v umetnost zdravljenja. Njeno zanimanje za raznovrstna področja se kaže v širokem razponu znanj, izobraževanj in certifikatov na področju holističnega pristopa k zdravju in vključujejo klinično aromaterapijo, homeopatijo, energetsko medicino, nevrolingvistično programiranje, Hormone Balancing, Women’s Health, Anti-Aging and Longevity. Vedno rada osvoji kakšno novo znanje, razširi svoje obzorje ali deli svoje znanje z drugimi.

Med svojim doktorskim študijem je Drena ponovno odkrila svojo strast do aromaterapije in kemizma eteričnih olj. Aromaterapijo vidi kot starodavno umetnost-znanost in eterična olja kot najmočnejša zdravila na svetu. Namreč eterična olja so koncentrirana sončna energija ujeta znotraj rastline in z vsako kapljico v svoje telo vnašamo energijo sonca. Sprašuje se, le katera molekula je lahko močnejša od sonca!
Drena je posvetila svoje življenje promociji naravnega zdravja, preventivi pred boleznimi in za boljše razumevanje človeškega telesa in njegove zavesti. Redno predava na Canadian College of Naturopathic Medicine. Poučna ter zaželena predavateljica in pedagoginja Drena, bo razveselila in poučila svoje občinstvo s ključnimi, alternativnimi in integrativnimi terapijami in informacijami.

Dela v priznanem inegrativnem mešalnem laboratoriju York Downs Chemist, ki se nahaja v Torontu, kjer vso svojo energijo usmerja, da bi združila svoje znanje naturopatije, aromaterapije, homeopatije, kvantne fizike in energetske medicine v nov model zdravljenja. Trenutno zaključuje svojo dizertacijsko tezo na temo psihonevroimunoloških učinkov eteričnga olja bosvelije. Zaradi njenih protirakavih, protivnetnih in antioksidacijskih delovanj ni čudno, da je bila bosvelija tako cenjena pri starodavnih civilizacijah, smatrala se je za dar bogov!
Poleg svojega dela Drena zelo strastveno širi ozaveščenost o integrativnem zdravilstvu in njegovih tretmanih, ki nam lahko rešijo življenje ali izboljšajo njegovo kvaliteto. Navdušena je nad poučevanjem in usposabljanjem novih rodov zdravstvenih delavcev.

Aromainštitut
Inštitut za izobraževanje, razvoj in promocijo aromaterapije
Maroltova 2
1000 Ljubljana
Slovenia

T: 040 384 365 (ob delavnikih 9-17h)
E: institut@aromainstitut.si
E: prijave@aromainstitut.si
www.aromainstitut.si

Obvestila o AROMAdogodkih

Aromainštitut na Facebooku