Partnerji, sodelavci, sponzorji…

V današnjem svetu obstanejo samo tisti, ki so se sposobni povezovati in ustvarjati kvalitetne odnose, saj nas drugačnost bogati in nam širi obzorja. Saj poznate tisto – “Več glav več ve…”.

Namen Aromainštituta je širiti obzorja na področju aromaterapije ter jo povezovati in vpletati tudi v različne segmente družbe. Zato se radi povezujemo in sodelujemo z različnimi podjetji in ustanovami ter raziskujemo in premikamo meje aromaterapije. Spodaj so nekateri od glavnih naših “prijateljev”. Vsekakor se vedno najde mesto za nove partnerje.

VIST – Visoka šola za storitve

Melani Kovač, ustanoviteljica Aromainštituta, na visoki šoli VIST- Oddelek za kozmetiko, predava predmet Aromaterapija in sodeluje pri predmetu Kemija eteričnih olj. Hkrati pa VIST preko svojega raziskovalnega dela sodeluje pri našem projektu Dropsmith.

www.vist.si

Essential Oil Resource Consultants, The International Journal of Clinical Aromatherapy in Botanica

Rhiannon Lewis je osebna prijateljica, mentorica in sodelavka Melani Kovač. Rhiannon Lewis s svojimi bogatimi izkušnjami v zdravstvu, podpira naš projekt Aromaterapija v zdravstveni negi. The International Journal of Clinical Aromatherapy, ki ga ureja, je vključen v naš projekt Dropsmith. Aromainštitut podpira in sodeluje na svetovnih aromaterapevtskih konferencah Botanica.

www.essentialorc.com

Aromacert

Aromacert je neodvisen standard za aromaterapevtske izdelke. Zagotavlja, da je kozmetični izdelek naraven, avtentičen in kakovosten ter da ne vsebuje umetnih barvil, konzervansov, umetnih emulgatorjev in parfumov. V Aromainštitutu mednarodno priznan certificiran aromaterapevt potrdi, da so v izdelku uporabljena le kakovostna olja z Aromacert certifikatom, ter poda mnenje o sinergiji in smiselnosti uporabljenih eteričnih olj v izdelku.

www.aromacert.org

E. Joy Bowles

Svetovno priznana aromaterapevtka Joy Bowles iz Avstralije, ki je avtorica knjig “The Chemistry of Aromatherapeutic Oils” in “The A-To-Z of Essential Oils”, nam s svojimi bogatimi izkušnjami in nasveti pomaga pri projektu Dropsmith.

https://www.une.edu.au/staff-profiles/rural-medicine/ebowles

Aslı Yazıcıoğlu

Naša prijateljica Asli Yazıcıoğlu, aromaterpevtka in farmacevtka, je predsednica združenja aromaterapevtov Turčije in poleg svojih aromaterapevtskih izobraževanj deluje tudi v eni najprestižnejših zasebnih klinik v Turčiji, kot svetovalka na področju alternativnih terapij, predvsem aromaterapije. Skupaj sodelujemo pri projektu Dropsmith.

http://klinikaromaterapi.com/

Galena

Z Dreno Drenić iz Toronta, ustanoviteljico AromaLaba, ki je specializiran za izdelavo naturopatskih zdravil, med drugim tudi preparatov iz eteričnih olj, sodelujemo na različnih projektih in predavanjih.

www.galenapharm.com

Šola Aromaterapije

S Šolo Aromaterapije vedno radi sodelujemo in se podpiramo v isti misiji, ki je promocija aromaterapije in dvig kvalitete aromaterapevtskega znanja v Sloveniji.

www.sola-aromaterapije.si

International Journal of Professional Holistic Aromatherapy

Z IJPHA in njegovo urednico Loro Cantele, avtorico ene od najbolj branih knjig o aromaterapiji “The Complete Aromatherapy and Essential Oils Handbook for Everyday Wellness”, sodelujemo pri pisanju člankov in tudi drugih projektih. Lora Cantele podpira naš projekt Dropsmith.

www.enhancedgifts.com

Festival Sivke na Krasu

Vsakoletni Festival sivke na Krasu je vedno nepozabno doživetje in nujen obiska za vsakega ljubitelja aromaterapije in še posebej sivke. Vsekakor na takšnem dogodku ne manjka tudi Aromainštitut.

www.facebook.com/FestivalSivke

NAHA Professional Member

Melani Kovač je članica ameriškega združenja aromaterapevtov “The National Association for Holistic Aromatherapy”.

www.naha.org

Peskovnik

S podjetjem Peskovnik sodelujemo že od samega začetka. Skupaj raziskujemo in razvijamo psihoaromaterapijo ter gradimo mostove med čustvenim managementom, coachingom in aromaterapijo.

www.peskovnik.org

Fakulteta za farmacijo, Univerza v Ljubljani

Pri analizi eteričnih olj in superkritičnih izvlečkov sodelujemo s katedro za farmacevtsko biologijo na Univerzi v Ljubljani.

www.ffa.uni-lj.si

Europa Donna

Melani Kovač sodeluje z Europa Donna, slovenskim združenjem za boj
proti raku dojk. Skupaj pripravljajo prispevke in nasvete za člane ter so našli skupno točko pri našem projektu Aromaterapija v zdravstveni negi.

www.europadonna-zdruzenje.si

Histria Botanica

Radi sodelujemo z domačimi proizvajalci, zato s Histrio Botanica, ki proizvajajo svoje hidrolate in eterična olja iz slovenske Istre, sodelujemo pri projektu Dropsmith ter so sponzorji za hidrolate pri projektu Aromaterapija v zdravstveni negi.

https://www.histriabotanica.si/

Marika Fleri

Marika Fleri je naša prijateljica aromaterapevtka in koordinatorka The National Cancer Platform Malta. Deluje v glavni bolnici na Malti, kjer svetuje in koordinira nevladne organizacije na področju onkologije in paliativne nege. S svojimi izkušnjami nam pomaga pri projektu Aromaterapija v zdravstveni negi.

http://aromatreasuresmalta.blogspot.si/

http://www.nationalcancerplatform.org.mt/

Favn

S podjetjem Favn d.o.o. sodelujemo že od leta 2011 v različnih aromaterapevtskih projektih. Kot dober promotor aromaterapije v Sloveniji sponzorirajo naša strokovna predavanja za farmacevte o klinični in kozmetični uporabi eteričnih olj. Sodelujemo v humanitarnih akcijah. Prav tako podjetje podpira Aromainštitut pri različnih raziskavah. Skupaj načrtujemo tudi projekte za prihodnost iz področja aromaterapije.

www.favn.si

Hiša zelišč

S hišo zelišč sodelujemo od njihovega samega začetka. Zeliščarstvo in aromaterapija sta zelo komplementarni področji, tako da skupaj organiziramo dogodke, predavanja in delavnice, predvsem na prostem v prečudovitem naravnem okolju Idrijskih Krnic.

www.hisa-zelisc.si

PlanetBIO

S podjetjem PlanetBIO sodelujemo od samega začetka. Skupaj povezujemo superhrano in aromaterapijo ter razvijamo popolnoma novo smer, ki smo jo poimenovali SUPERaromakozmetika. Sodelovali smo tudi v raznih projektih, vključno z Detox seminarjem, kje smo kombinirali aromaterapijo in superživila za psihofizično rastrupljanje. Naše inovacije in sodelovanje z leti samo rastejo.

www.planetbio.si

Psihoterapija.si

Tanja Breznik je diplomirana delovna terapevtka, diplomirana psihoterapevtka ter psihoterapevtka pod supervizijo, s katero skupaj sodelujemo v raziskavi na področju psihoaromaterapije od 2014.

www.psihoterapija.si

Hiša dobrega počutja

S Hišo dobrega počutja sodelujemo že dlje časa, saj smo pri njih organizirali že kar nekaj aromaterapevtskih izobraževanj na štajerskem koncu.

https://www.facebook.com/HisaDobregaPocutjaLaznica/timeline

Herbana

Slovensko podjetje, ki se ukvarja s prodajo aromaterapevtskih materialov podpira naš projekt Dropsmith.

http://www.herbana.si/

PTO “Ćurin”

Z destilaterjem Ćurinom iz Hvara, ki destilira aromatične mediteranske rastline, sodelujemo pri projektu Dropsmith in je sponzor za hidrolate v projektu Aromaterapija v zdravstveni negi.

http://www.curin-hvar.com/en/

Aromazen

Podjetje Aromazen, ki je specializirano za difuzorje in kozmetično embalažo, je sponzor za embalažo pri projektu Aromaterapija v zdravstveni negi.

http://aromazen.si/

Eko klub

Smo član združenja Eko klub, ki združuje proizvajalce, ponudnike storitev in prodajalce, ki se obnašajo ekološko in odgovorno do okolja, ljudi in živali. Torej smo zagotovo v dobri družbi.

www.ekoklub.si