';
Image module
Z vami od 2009. leta!

Naša zgodba se je začela leta 2009, ko je imela Melani enostavno željo, da bi ozavestila javnost o uporabi aromaterapije. S tem ciljem v mislih je začela samostojno z Aromadelavnicami in že v prvih nekaj letih izvedla stotine brezplačnih in strokovnih predavanj po celi Sloveniji, redno objavljala članke v različnih medijih, gostovala v televizijskih in radijskih oddajah ter izvajala različne aromaterapevtske delavnice in izobraževanja. Kmalu se je začela povezovati z mnogimi organizacijami, univerzami, zdravstvenimi ustanovami in posamezniki, tako da so Aromadelavnice naravno prerasle v Aromainštitut, katerega poslanstvo je bilo predvsem dvig nivoja tovrstnega znanja v Sloveniji in v ta namen smo ustvarili še več sodelovanj.

Tako kot se aromaterapija neprestano razvija, se spreminjajo tudi naši cilji in fokus. V zadnjem času se vse bolj posvečamo raziskavam, razvoju in povezovanju na področju aromaterapije na mednarodni ravni, zato sodelujemo z univerzami, aromaterapevtski združenji, avtorji, prodajalci in destilaterji eteričnih olj, analiznimi laboratoriji ipd. Za nas so zadnja leta zelo razburljiva, vendar nismo pozabili na vas, domače ljubitelje in uporabnike eteričnih olj, zato bomo še vedno izvajali naša najbolj obiskana strokovna izobraževanja tudi v Sloveniji, vendar manj pogosto. Ne zamudite torej priložnosti, da nadgradite svoje aromaterapevtsko znanje in tako prispevate k popularizaciji aromaterapije pri nas.

Z leti rastemo in se razvijamo...

Kaj delamo?

 

Projekti
Aromaterapija v zdravstveni negi
V Sloveniji razvijamo aromaterapijo v zdravstveni negi, to je področje, na katerem se je aromaterapija tudi mednarodno najprej uveljavila in je še posebej koristna ter dobrodošla. To počnemo z različnimi humanitarnimi projekti, predavanji, raziskavami in objavami v medijih. V sodelovanju z našimi tujimi kolegi povezujemo in izobražujemo različne domače kadre, ki delujejo na tem področju.
Dropsmith
Vaše nepogrešljivo aromaterapevtsko orodje
Razvili smo inovativno svetovno spletno platformo, s katero smo vam poenostavili izbiro eteričnega olja in izdelavo formulacij, saj na njej najdete vse o vašem eteričnem olju na enem mestu. Naša obširna baza neprestano raste in temelji na svežih znanstvenih raziskavah, podrobnih analizah eteričnih olj ter zanesljivih informacijah priznanih aromaterapevtskih avtorjev. Registrirajte se in odkrijte to aromaterapevtsko orodje prihodnosti!
Prepoznavnost
doma in v tujini
Našo kakovost, inovativnost in trud so prepoznale različne ustanove v Sloveniji in tujini, zato se vse pogosteje mednarodno udejstvujemo, saj dobivamo vabila na različne kongrese in izobraževanja, da s predavanji in seminarji predstavimo naše projekte, izobražujemo aromaterapevte in druge zdravstvene delavce ter s tem postavljamo nove kriterije aromaterapevtskega znanja tako doma kot po svetu.
Kaj drugi menijo, da so naše prednosti?

Izberite naša izobraževanja

Strokovnost
Melani Kovač poučuje aromaterapijo na visokih in višjih šolah, sodeluje s Fakulteto za farmacijo ter s svetovno znanimi aromaterapevti, predava na zdravstvenih, fitoterapevtskih in aromaterapevtskih kongresih ter izobraževanjih v Sloveniji in tujini (Antalya, Brighton, Istanbul, Vilnius, ZDA, Zagreb).
Dropsmith
Da bo vaše spoznavanje aromaterapije dobesedno vizualno, pisano in zabavno, smo razvili spletno inovacijo Dropsmith, ki je z več kot 12.000 referencami o delovanju, uporabi in varnostnih ukrepih o eteričnih oljih neprecenljivo orodje za vsakega začetnika in izkušene aromaterapevte. Učenje aromaterapije še nikoli ni bilo tako preprosto!
Sproščeno vzdušje
Prisrčno in razumljivo podajanje informacij, ki mu lahko vsi sledijo, majhne skupine udeležencev in zabaven praktični del so zagotovilo, da se boste dobro počutili in odnesli čim več uporabnih znanj, ki so primerna tako za strokovno rabo kot za vas, vašo družino, prijatelje, znance…
Sistematičnost
S sistematičnim pristopom, obširno skripto in praktično izdelavo boste pridobili odlično razumevanje snovi in široko aromaterapevtsko znanje, da se lahko samozavestno podate v samostojno ustvarjanje in nadaljnje raziskovanje globin aromaterapije.
Kaj menijo udeleženci?

Izjave naših udeležencev

 

 

 

Image module
We are extremely grateful for this transfer of knowledge. It is a very new viewpoint in aromatherapy: not based on books but on the live constantly growing scientific database of knowledge and on the precise chemical blueprint of each individual oil. This brings a long-awaited novel approach into knowing and using our beloved essential oils. It was a breakthrough for us and we greatly appreciate your effort to bring it to us.

Ruta Aldonyte, MD, PhD, 

on behalf of Association of Lithuanian Aromatherapy

“Izjemno smo hvaležni za ta prenos znanja. Gre za zelo novo gledišče v aromaterapiji, ki ne temelji na knjigah, temveč na živi, stalno naraščajoči znanstveni bazi znanja in na natančnem kemijskem načrtu vsakega posameznega olja. To je prineslo dolgo pričakovan nov pristop k poznavanju in uporabi naših ljubljenih eteričnih olj. Za nas je bil to preboj in zelo cenimo vaš trud, da ste nam ga posredovali.”

dr. Ruta Aldonyte, dr. med., v imenu Združenja aromaterapevtov Litve

Več glav več ve.

Skupaj premikamo meje aromaterapije

 Menimo, da je za razvoj aromaterapije ključno povezovanje in mednarodno sodelovanje. Tu so nekateri naši partnerji in sodelavci s katerimi soostvarjemo projekte in raziskujemo aromaterapijo. V slogi je moč!