O nas

Smo pionirji aromaterapije v Sloveniji. Danes združujemo vodilno ekipo strokovnjakov z različnih področij in z ljubeznijo razvijamo svoja področja delovanja ter jih inovativno in poglobljeno dopolnjujemo z aromaterapijo. Svoja znanja z veseljem delimo izdelovalcem naravne kozmetike, farmacevtom, maserjem, zdravilcem, velnes strokovnjakom, psihologom in psihoterapevtom, podjetjem (čutno znamčenje) in vsem ljubiteljem aromaterapije.

Zakaj izbrati nas

Naš pristop k uporabi vonjev je poseben, saj eterična olja kot orodje aromaterapije obravnava s kemijskega vidika. Rastlina, iz katere je pridobljeno eterično olje, s pomočjo sončne energije kombinira različne kemijske elemente, ki jih dobi iz okolja. Kombinacija le-teh ustvarja na stotine različnih aromatičnih molekul, pri katerih ima vsaka skupina farmakološko delovanje. Kemična sestava eteričnih olj zato predstavlja bistvo za njihovo delovanje bodisi na duševno bodisi telesno stanje.

 

 

V kolikšni meri so bila izpolnjena vaša pričakovanja:

(evalvacija tečajev leta 2013-2015)

Strokovnost: 96%
Vsebina: 92%
Zanimivost: 98%
Skripta in gradivo: 99%
Splošna ocena: 97%

Zgodovina

Leta 2009 smo začeli s predavanji in tematskimi aromadelavnicami z namenom ozaveščanja ljudi o možnostih terapije z eteričnimi olji. Takrat v svetu že dobro razširjeni aromaterapiji je v Sloveniji primanjkovalo strokovnih predavanj in izobraževanj, ljudje, s podobnimi interesi pa so bili razpršeni in niso delovali skupaj. Združeni in močnejši smo tako tlakovali pot do ustanovitve današnjega inštituta, katerega namen je izobraževanje, strokoven razvoj in promocija aromaterapije…

Misija

Vonj je veliko bolj prebrisan od vseh ostalih čutov, saj deluje hitro in iracionalno. Razpršen je v tisočih malih kemijskih molekulah, ki se subtilno premikajo po zraku. V vohalnem epitelu pretvorijo v živčni impulz, ki po vohalnem živcu preko amigdale potuje do središča za voh v možganih, t. i. limbičnega sistema, ki skrbi za spomin in čustva. Z vonjem si prikličemo spomin, s spominom pa čustva. In ker spomine neprestano ustvarjamo, si z vonji lahko pomagamo doseči tudi določena čustvena stanja. In čeprav je neizpodbitno, da aromaterapija deluje tako na naše telesno kot duševno stanje, na tem področju ni veliko raziskav. To želimo spremeniti znotraj aromainštituta.

Vizija

S poglobljenim pristopom k aromaterapiji, z izobraževanji in s povezovanji različnih strok si želimo premikati meje tako na slovenski kot tudi na svetovni sceni. Z združevanjem strokovnega kadra z različnih področij iščemo sinergije v aromaterapiji in razvijamo nove veje znanosti. Klinično aromaterapijo želimo uspešno približati maserjem, kozmetičarjem, psihoterapevtom, medicinskim delavcem, negovalcem (kot je paliativna nega), domovom za ostarele in šolam, pa tudi podjetjem, ki povezujejo različna čutila za razvoj svojih blagovnih znamk (čutno znamčenje).

photo

Melani Kovač

Direktorica in predavateljica

Melani Kovač je mednarodno priznana certificirana aromaterapevtka in aromamaserka. Je strokovnjakinja tako za angleško kot francosko šolo aromaterapije, klinično aromaterapijo in raindrop tehniko.

photo

Maša Tominec

Predavateljica in vodja raziskav

Maša Tominec, dipl. ing. živilske tehnologije, se z laboratorijsko prakso ukvarja že več kot 10 let. Z Melani sodeluje že nekaj let, saj je po celi Sloveniji organizirala strokovna predavanja na temo aromaterapije ter organizirala raziskave na področju aromaterapije.

photo

Matjaž Kovač

Koordinator

Matjaž Kovač, univ. dipl. ekonomist, je koordinator ter se lahko na njega obrnete za vse informacije v zvezi s podrobnostmi o izobraževanjih, prijavah in finančnih vprašanjih na institut@aromainstitut.si